Press

Direktor festivala, Matjaž Javšnik, o III. KGIFF na spletnem Delu

“Letošnja novost je deset slovenskih premier v tekmovalnem programu, prav tako bodo prisotni skoraj vsi avtorji, ki bodo po projekcijah na voljo za pogovor z gledalci. V primerjavi z drugimi filmskimi festivali nas odlikuje veliko zanimivih gostov (več kot šestdeset), pa tudi delavnice in predavanja z vrhunskimi mednarodno uveljavljenimi avtorji. Seveda ne smemo pozabiti, da festival poteka v idiličnem okolju Kranjske Gore in okolice ter je kombinacija sproščenosti, pozitivne energije in gostoljubja, kar nas v očeh tujcev naredi še posebej privlačne.”

V Kranjsko Goro na filmski festival – Dnevnik

Komik Matjaž Javšnik (na fotografiji) je pred tremi leti zagnal tudi mednarodni filmski festival v Kranjski Gori, ki postaja vedno bolj ambiciozen.

Kranjskogorski filmski festival kot platforma za razvoj filmske industrije – STA

V Kranjski Gori bo med 26. julijem in 4. avgustom potekal 3. mednarodni filmski festival, katerega cilj je postati platforma za razvoj filmske industrije. Po besedah njegovega programskega vodje Matjaža Javšnika želijo v Slovenijo pripeljati čim več tujih filmarjev, da bi se seznanili z domačimi režiserji, igralci in drugimi filmskimi ustvarjalci.

KRANJSKA GORA GOSTI DELAVNICE MEDNARODNO PRIZNANIH FILMSKIH USTVARJALCEV – Si21

Tudi to poletje bo Kranjska Gora zaživela v svetu filma, ki ga bo od 26. julija do 4. avgusta v kraj že tretje leto zapored pripeljal Mednarodni filmfest Kranjska Gora – KGIFF. Desetdnevni festival poleg dokumentarnih in igranih filmskih uspešnic bogati tudi pester obfestivalski program, ki med drugim vključuje delavnice mednarodno uveljavljenih filmskih ustvarjalcev.